Illatok Kalandjátéka

  • Kiállítás megtekinthető: 2024 január 15-26. | Ingyenesen látogatható!
  • Kategória: Kiállítások

Tömény, szédítő, balzsamos, szúrós, orrfacsaró? Az illatok bámulatosan sokfélék, az emberi szaglásnak pedig sokkal nagyobb szerepe van életünkben, mint azt képzelnénk. Az ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállításra ellátogatók egy szórakoztató, illatokban gazdag játék keretében tehetik próbára orrukat és érzésüket!

Az illatkaland során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és a szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről. A kiállítást járva a látogatók bevezetést nyernek a szaglás tudományába, az orrok és ormányok titkaiba, a legmeglepőbb illatok és szagok csodálatos világába.

Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. Az egyedülálló kiállítás talányos illatfeladványokkal mesebeli történettel és tudományos érdekességgel vár kicsiket és nagyokat. A színészek játékának nem is lehetett más a jutalma az előadás végén, mint szűnni nem akaró vastaps.

Illatok kalandjátékáról készült panoráma fotó