Októberi mozi

11:30 Joker - Kétszemélyes téboly

amerikai krimi-dráma, akciófilm, 138 perc, 2024.

Az Arkham Elmegyógyintézet legőrültebb lakója, Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) kiszabadul a rács mögül, és nincs egyedül. Vele tart egy nő (Lady Gaga), aki maga sem a kiegyensúlyozottság szobra.

Gotham City sötét, mocskos utcáin újra elszabadul a káosz és az erőszak. Pedig ők csak azt akarták, amit a város összes „normális” lakója: szerelmet, megértést és lángokat. De az ő útjuk nem normális út…

14:00 Fekete pont

magyar filmdráma, 119 perc, 2024.

Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek. A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg.

16:00 Farkasbőrben - Vár a falka!

ausztrál-német-spanyol-mexikói animációs film, 85 perc, 2024.

Freddy Lupin egy pudlikutya, akiben minden megvan ahhoz, hogy falkavezér legyen, kivéve a tiszteletet. ?? Freddy egy balul sikerült kívánság miatt vérfarkassá változik és megidéz egy holdszellemet, amitől felborul a kozmikus rend, és félő, hogy a Föld és a Hold összeütközik. ? A hős uszkárnak helyre kell állítania az univerzumot, mielőtt túl késő lesz. Vajon sikerül neki?

18:00 Lepattanó

magyar vígjáték, 105 perc, 2024.

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az EB-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.

20:00 Joker - Kétszemélyes téboly