Szeptemberi mozi

  • Időpontja: 2024 szeptember 21.
  • Helyszín: Tiszakécske, Arany János Művelődési Központ, Színházterem
  • Kategória: mozi
  • Jegyár: 1800 HUF
  • Facebook esemény: https://fb.me/e/5pxPENp2M

10:00 A hókirálynő és a hercegnő

orosz animációs film, 75 perc, 2022

Kai és Gerda egy csendes kisvárosban éli eseménytelen mindennapjait. Gerda kalandra vágyna, de erre látszólag nincs esélye a lakhelyén, ahol soha nem történik semmi. Ám egy nap minden megváltozik, amikor rábukkannak a legendás Bölcsességek Könyvére, majd elszabadul egy hatalmas gonosz, aminek a megállításához muszáj segíteniük a hókirálynőnek. Kezdetét veszi a fiú és a lány élete legnagyobb kalandja.

12:00 Sylvanaian Families - A mozifilm: Freja ajándéka

japán családi animációs film, 65 perc, 2023

Sylvanian faluban nagy az izgalom, mindenki az éves Csillagok Fesztiváljára készül. Egyedül Freja szomorkodik, a nyuszilány a tökéletes születésnapi ajándékot keresi az édesanyja számára. Freja egyre jobban aggódik, hogy nem fog időben rátalálni, így pedig oda lesz a meglepetés. Ráadásul a nyuszit hatalmas megtiszteltetés is éri: ő választhatja ki „Az év fáját“ és ez a feladat hatalmas felelősséggel jár. Szerencsére a barátai ezúttal is a segítségére sietnek.

A Sylvanian Families világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő játék a kisgyerekek körében. A Sylvanian Families játékok 1985-ban jelentek meg a boltokban, majd három egymást követő évben, 1987-ben, 1988-ban és 1989-ben is megválasztották az év játékának. A Sylvanian Families-ből először 1987-ben készült mesesorozat. A Sylvanian Families – A mozifilm: Freja ajándéka az első nagyvászonra készült történet, igazi szívmelengető családi mesefilm, nemcsak a legkisebbek számára.

14:00 Deadpool & Rozsomák

amerikai akció-vígjáték, 127 perc, 2024

A Marvel Studios bemutatja eddigi legnagyobb baklövését — a Deadpool & Rozsomákot. A kedveszegett Wade Wilson számára a polgári élet kész kínlódás. Az erkölcsileg rugalmas zsoldos gyúnyáját végleg szögre akasztotta, amikor azonban világát a megsemmisülés fenyegeti, vonakodva bár, de ismét magára ölti jelmezét és még vonakvóbb… vonakodóbb? Vonatkotróbb? Meg kell győznie a vonakodó Rozsomákot, hogy—ez egy szar. A szinopszisok totál gagyik.

16:00 Mindörökké nyár

amerikai vígjáték, 95 perc, 2024

A nyár sosem múlik el, de az idő azért halad.

Ginny (Kathy Bates), Mary (Diane Keaton) és Nora (Alfre Woodard) valaha a legjobb barátnők voltak, és azt csinálták, amit a legjobb barátnők szoktak: minden nyáron együtt mentek táborozni, ahol boldogan hülyültek, poénkodtak és pasiztak.

Aztán eltelt néhány évtized, és Ginny, aki azóta is fő foglalkozásának tekinti, hogy fiatal maradjon, úgy dönt, még egyszer összetrombitálja a régi csajokat. Együtt töltenek pár napot a régi táborban, és bár sok minden történt velük azóta, és nagyon más helyekre sodorta őket az élet, elég egy pillanat, és ők onnan folytatják, ahol valaha abbahagyták: ismét megállás nélkül bolondoznak egymással, küzdenek a legváltozatosabb módon a körülöttük táborozókkal, és ha már táboroznak, a pasizás sem maradhat ki.

Tulajdonképpen semmi sem változott. Leszámítva, hogy a vidám lánycsapat mindegyik tagja elmúlt hetven…

Néhány legendás színésznő, aki feledhetetlen filmekben játszott (Diane Keaton, Kathy Bates, Alfre Woodard, Beverly D’Angelo) egy minden generációnak egyformán szórakoztató, szerethető vígjátékban mutatja meg, hogy nemcsak a húszéveseké a világ.

18:00 Vészjelzés

amerikai krimi, thriller, 103 perc, 2024

Olyan ez, mint egy tündérmese. A csinos kis pincérnő (Naomie Ackie) véletlenül megismerkedik a híres és gazdag vállalkozóval (Channing Tatum), aki lazán meghívja a lányt a szigetére egy több napig tartó buliba: a szegény lányt és barátnőjét magánrepülőgép röpteti a luxusőrületbe.

De lehet, hogy nem is tündérmese ez, hanem egy rémsztori. Mert a társaság és sok furcsa tagja érdekes és szórakoztató, a pálmafák gyönyörűen susognak, a villa, az úszómedence, a jó italok és ínycsiklandó ételek mind lenyűgözőek…

...de valami mégsem stimmel. És ami eleinte csak gyanús, az nem sokkal később már hátborzongató, azután rettentő és végül életveszélyes lesz. Ezen a szigeten semmi sem az, aminek látszik. De nincs róla kiút.

20:00 Alien: Romulus

amerikai-angol horror, sci-fi, 119 perc, 2024

Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát.

Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora, valamint Fede Alvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével.