Márciusi moziműsor (2024.03.09.)

Legeslegjobb barátok film bélyegkép

Legeslegjobb barátok

10:00

belga-francia-spanyol animációs film, családi kalandfilm, 90 perc, Bemutatás éve: 2023

Az Óriásláb sorozat alkotóinak és a Mancs őrjárat film írójának, valamint a Toy Story íróinak ötlete alapján készült animációs film egy elszökött bábu és egy elhagyott plüssállat kalandjait követi nyomon, amint útjaik a Central Parkban keresztezik egymást, és egy epikus New York-i kalandot élnek át.

Emma és a fekete jaguár film bélyegkép

Emma és a fekete jaguár

12:00

francia-kanadai kalandfilm, 100 perc, Bemutatás éve: 2024

Az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen.

Madam Web film bélyegkép

Madame Web

14:00

amerikai sci-fi akciófilm, 116 perc, Bemutatás éve: 2023

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

Semmelweis film bélyegkép

Semmelweis

16:00

magyar életrajzi dráma, 127 perc, Bemutatás éve: 2024

Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt.

Argylle film bélyegkép

Argylle: A szuperkém

18:00

angol akcióthriller, 139 perc, Bemutatás éve: 2024

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.

Bob Marley: One love film bélyegkép

Bob Marley: One Love

20:20

amerikai életrajzi film, 107 perc, Bemutatás éve: 2024

A BOB MARLEY ONE LOVE egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja, 2024-ben láthatjuk a mozikban.

Fejlécben látható fotó: Kép forrása: Kotnyek Antal/Fortepan