6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Felhívás EFOP-3.7.3-16-2016-00225

 • Home
 • Felhívás EFOP-3.7.3-16-2016-00225


FELHÍVÁS


Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár örömmel értesíti Tiszakécske lakosságát, hogy az EFOP-3.7.3-16 sz. Életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása c. pályázaton a Széchényi 2020 program keretében 59 999 902 forint összeget nyert az alábbi ingyenes foglalkozások indításához. A projekt időszaka 2 év, 2018 januártól-2019 december 31-ig tart.
Részletek iránt érdeklődhet a könyvtárban, a művelődési központban és a csoportvezetőknél.

Klubfoglalkozás a Városi Könyvtárban szerda délelőttönként
Baba Mama Klub:1. Kezdők – 8 hónapostól 1,5 éves gyerekek szüleinek 10 -11 óráig
Baba Mama Klub:2. Haladók- 1,5 -3 éves gyerekek szüleinek 11-12 óráig
A foglalkozások GYED-en, GYES-en lévő kismamáknak, 8 hónap – 3 év közötti babák játékos, zenei fejlesztése szakember irányításával. Az alkalmi csoport együtt muzsikálásához alap feladat, hogy a szülők együttműködési készségét fejlesszük, mert amit a szülő játékosan együtt csinál a zenei csoport vezetőjével, azt a gyermekek hamarabb elfogadják, utánozzák és otthonosabban érzik magukat az új helyzetben. A foglalkozás után kötetlen játék, beszélgetés egyéni tanácsadás következik.
A foglalkozást Csüllög Edina zenepedagógus vezeti.

Ismeretterjesztő előadássorozat havonta két alkalommal a Városi Könyvtárban
Kismama Akadémia: Szakemberek által tartott, aktuális problémákkal foglalkozó előadásokon keresztül, informális képzésre várjuk a kisgyermekes szülőket.
Tervezett témák:
bababiztonság (babahordozók, légzésfigyelők, gyerekülések, babakocsik), nevelés vagy példamutatás, trónfosztott elsőszülöttek, gyerekek és állatok, gyerekbútorok, közösségbe, de mikor? érzelmek a családban, jogi ismeretek, hogyan hat a válás a gyerekre? éjszakai vándorok. (a gyermek alvása, nem alvása, álmok, rémálmok), anyatej – tápszer, játék, de milyen?

Heti szakkör a Városi Könyvtárban
Az idegen nyelvi készségek fejlesztése munkaerőpiaci szempontból kiemelt jelentőségű. A többnyelvűség kifejezetten felértékelődött, jelentősége a munkavállalók esetében különösen nagy. Tiszakécske fejlesztése turisztikai szempontból igen jelentős, az idegen nyelv ismerete előnyt jelent ezen a területen.

Angol nyelv kezdőknek, Maros Miklós vezetésével
Német nyelv kezdőknek: de Jongéné Miklós Mónika vezetésével
Mindkét szakkör elsősorban, idősebb, alacsony végzettségű, inaktív személyek számára indított.

Műhelyfoglalkozás a művelődési központban.
Életpálya tervezés:
Életpályánkat nem csupán fiatal korunkban kell megterveznünk, hanem folyamatosan a későbbiekben is szükségünk van az újratervezésekre – ez az egész életen át tartó tanuláshoz nélkülözhetetlen. Ehhez nyújt segítséget ez a foglalkozás. Nemformális képzés hátrányos helyzetű embereknek havi egy alkalommal.

Szabadegyetem a művelődési központban.
Életpálya tervezés és vállalkozói kompetencia fejlesztés
A nyolc alapkompetencia egyike a vállalkozói kompetencia, mely a személyes életpálya tervezéshez elengedhetetlen. A műhelyfoglalkozást elsősorban hátrányos helyzetű célcsoport számára tervezzük nemformális képzési módszerekkel. A vállalkozói kompetencia kezdeményezőkészséget jelent, ahol fontos az elképzelések megvalósításának képessége. A szabadegyetem célja támogató jellegű, nem pedig az irányítás és a felelősség átvállalása. Támogatás, amely segíti a személyiséget abban, hogy kiválassza önmaga számára a legjobb lehetőséget. Ez az alapelv azt is magában foglalja, hogy nem dönthetünk a másik ember helyett, csak felmutathatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekből választani képes lesz, és segítünk az egyéni jellemzők és a változó lehetőségek összekapcsolásának felismertetésében havi egy alkalommal.

Szaktábor a művelődési központban.
Együttműködési kultúra fejlesztő szaktábor
A szociális kompetenciák olyan készségeket foglalnak magukban, melyek a munkaerőpiacon egyre inkább felértékelődnek. Ilyenek pl. a csapatmunka, kommunikáció, flexibilitás, motiválhatóság, érzelmi intelligencia, kreativitás. A készségek fejlesztése a projektben részt vevő munkanélkülieket célozza meg, azzal a szándékkal, hogy olyan ismeretekre, készségekre tegyenek szert, melyek segítségével könnyebben visszatalálnak a munkaerőpiacra havi egy alkalommal.

Művészeti csoportok az Alkotók Házában, volt, ókécskei gyógyszertár épületében.
Az amatőr művészeti tevékenység az aktív művelődés egyik legfontosabb formája, a kulturális élet semmi mással nem pótolható eleme, mind az általa létrehozott-közvetített művészeti értékek, mind közösségformáló ereje révén. Kapcsolatokat épít és támogatja az
önkéntességet, lehetőséget ad az önkifejezésre és az öröm érzésének megélésére, csökkenti a stressz szintjét, növeli az immunrendszer hatékonyságát. Erősödik az önbecsülés, a hatékonyság, az odatartozás érzésének növekedése, másokkal együtt dolgozás képességének, illetve a kommunikációs készségek javulása. A művészetek hozzájárulhatnak a pszichológiai kulturáltság fokozásához, mentálhigiénés szempontból értékes, hasznos társadalmi erőknek tekinthetők.

Képzőművészeti csoport: Gyalai Béla vezetésével, heti gyakorisággal

Kerámia csoport: Böröczki Edit vezetésével, heti gyakorisággal

Nemezelő csoport : Böröczki Edit vezetésével, heti gyakorisággal