6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Március 15-én ünnepi műsort tartottak a művelődési központban

 • Home
 • Híreink
 • Március 15-én ünnepi műsort tartottak a művelődési központban
2023.03.09.

Tiszakécske Város Önkormányzata nevében Szabó Berta, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár munkatársa köszöntötte a megjelenteket az ünnepség elején, mellyel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegtünk.

Külön köszöntötte Kovács Ernőt, Bács–Kiskun vármegye főispánját, Tóth Jánost, Tiszakécske város polgármesterét, Petrezselyem Lászlót, Tiszakécske város alpolgármesterét, az egyházak képviselőit, településünk díszpolgárait, valamint a képviselő- testület és a képviselő testület bizottságainak megjelent tagjait.

Az ünnepség előtt a jelenlévők közösen énekelték el a Nemzeti Himnuszt, majd Szabóné Balla Katalin a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium felső tagozatának vezetője, intézményvezető helyettes tartotta meg ünnepi beszédét.

Ezt követően a Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium felső tagozatos diákjainak és pedagógusainak előadását láthatta a művelődési központ színháztermében helyet foglaló közönség. A műsort összeállította: Siklósiné Balla Erzsébet és Csernusné Balla Zsuzsanna

A darabban a Kis – Tisza néptánccsoport és a Kis – Tisza néptánccsoport utánpótlás csoportja is színpadra lépett. A koreográfiát összeállította: Kecskésné Juhász Szabina

Zenei közreműködőként Andrási László muzsikált. Az előadás képanyagát Csernusné Balla Zsuzsanna állította össze valamint az előadásban egy saját verse is elhangzott.

Fény és hangtechnikáról Balla Sándor és Csontos Tamás gondoskodott.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Studium Locale alapítványa alkotói pályázatot hirdetett az iskola tanulói számára vers illusztráció és kokárda készítésére.

Az alkotásokból készült kiállítás megtekinthető a művelődési központ aulájában.

Az ünnepség végén a jelenlévők közösen énekelték el a Szózatot.

AJMK