6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Térségi szakmai fórumot tartottak a művelődési központban

 • Home
 • Híreink
 • Térségi szakmai fórumot tartottak a művelődési központban
2022.10.28.

A tiszakécskei Arany János Művelődési Központ adott otthont október 27-én az V. Közművelődés és Településfejlesztés elnevezésű szakmai fórumnak, amelyen a térség polgármesterei és közművelődési szakemberek vettek részt.

A rendezvény elején a megjelenteket Tóth János, Tiszakécske város polgármestere és Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte az impozáns tiszakécskei művelődési központban.

Ezt követően előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők, elsőként a kultúra és a nemzeti versenyképesség kapcsolatáról dr. Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár prezentálásában.

Aracs Eszter az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár intézményvezetője Tiszakécske kulturális értékei – a felújított Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár közművelődési szolgáltatásai címmel tartotta meg előadását a fórum résztvevőinek.

Kun Zsófia a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója és Józsa Kata a Hírös Agóra Nonprofit Kft. vezető közművelődési szakembere beszélgetett a jelenlévőkkel ,,Helyzetkép  – és működési lehetőségek, a közművelődési intézmények feladatellátása az energiaköltségek növekedése közepette, helyi példák és tapasztalatok megosztása témában.”

A Látópontok hálózatáról – a helyi értékek széleskörű megismertetésének lehetőségeiről Fróna Kata közművelődési módszertani tanácsadó, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület Látópont munkacsoportjának vezetője tartott előadást.

Gáspár Dávid a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat rendezvényszervezője a fi 200 programokról – a Petőfi Emlékévek alkalmából tartotta meg vetítéssel egybekötött szakmai prezentációját.

Az ebédszünetet követően a fórum résztvevői közös látogatáson vettek részt Kovács Miklós kékfestő mester, népi iparművész műhelyében.

A nap programját szakmai műhely zárta, amely során T. Papp Ágnes online kommunikációs szakember vezetett tapasztalatcserét a délelőtti előadások témáival kapcsolatban.

AJMK