6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

A Gypo Circus és a Direct zenekar muzsikált a színházteremben

 • Home
 • Híreink
 • A Gypo Circus és a Direct zenekar muzsikált a színházteremben
2022.10.08.

Az Arany János Művelődési Központ adott otthont október 7-én Gypo Circus és a Direkt zenekar koncertjének a Hangfoglaló Program keretében.

Ezúttal is színvonalas koncerteket láthatott és hallhatott a közönség az Arany János Művelődési Központban.

Elsőként a kiskunfélegyházi Direct zenekar tagjai léptek színpadra. A fiatal zenészek korukat meghazudtoló, érett produkciót nyújtottak. Nagy tapsot kaptak a közönségtől.

A Direct zenekar idén szeptemberben nagy elismerésnek örülhetett, hiszen harmadik helyet szereztek a ,,Juniorok a közművelődésben” Petőfi Zenei Tehetségkutató országos rendezvényén.

Az est fő fellépője a Gypo Circus zenekar volt. A rutinos formáció igazai fesztiválhangulatot varázsolt a színházterembe.

A hazai folk-ska-punk vonulatot képviselő Gypo Circus 2011-ben alakult, amikor öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta az együttest. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol az etnó (balkáni, klezmer, gypsy) és az indie (bármit is jelentsen ez) műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.

A magyar Gogol Bordólloként is emlegetik a zenekart, ami az előadásmódot és annak vehemenciáját illetőleg még igaz is lehet. A koncerteken gyakori a cipőbe rakott vonóval való hegedülés és a basszusgitáron cimbalmozás is, a balkáni hangulat pedig adott…

AJMK