6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

IX. Kécskei Dzsessztalálkozó

2022.09.20.

Minőségi zenei csemegét kaptak azok az érdeklődők, akik ellátogattak szeptember 17-én az Arany János Művelődési Központba, ahol a IX. Kécskei Dzsessztalálkozót tartották meg.

A rendezvény elején a művelődési központ színháztermében a Kécskei Dzsessztalálkozó ötletgazdája és főszervezője, Dr. Kispál Gyula köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően ő maga is hangszert ragadott, hiszen a Rambler zenekarral megidézték Szabó Gábor zenei világát.

Szabó Gábor magyar dzsesszgitáros és zeneszerző. Ő volt az első olyan magyar dzsesszmuzsikus, aki nemzetközileg elismert és népszerű, szakmailag pedig jelentős dalszerző lett, és akit játéka alapján ma is számon tartanak. Életműve Magyarországon sokáig szinte ismeretlen volt, lemezei 1990-ig gyakorlatilag beszerezhetetlenek voltak. Művészetének adózva 1992-ben a Magyar Jazzszövetség megalapította a Szabó Gábor-díjat, amelyet minden évben olyan művész kap meg a Magyar Kulturális Alapítvány támogatásával, aki tevékenységével hozzájárul a magyar jazzművészet színvonalának fejlődéséhez, nemzetközi elismertségéhez – írja róla a Wikipédia.

Másodikként Kurina Kornél és Hegyi Viktor muzsikált, avagy a Kurina duó. A kanizsai gitárvirtuóz ezúttal is bemutatta a dzsessz mélységeit és magasságait zenéjében.

Az est harmadik fellépője az In Memoriam Chat Baker Trio volt. Sári Szabolcs, Heigl László és Várvölgyi Szabolcs klasszikus dzsessz sztenderdekkel repítették el a hallgatóságot. Olyan legendás szerzemények hangoztak el, mint pl. Miles Davis-től a Half Nelson vagy éppen Walter Gross-tól a Tenderly.

A rendezvény végén, de nem utolsó sorban a Fenyves Quartett zenélt, egyszersmind felrakva a habot a torta tetejére. Fenyves Márk, Benkő Dávid, Mihalik Ábel és Miskolczi Márk populárisabb dzsessz szerzeményekkel szórakoztatta a közönséget, amely a koncert végén visszatapssal jutalmazta meg a fellépőket.

AJMK