6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Tiszakécske is bemutatta értékeit a Megye Nap keretében Kunszentmiklóson

 • Home
 • Híreink
 • Tiszakécske is bemutatta értékeit a Megye Nap keretében Kunszentmiklóson
2022.09.12.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében, a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ közreműködésével a Tiszakécskei járás standjánál tekinthették meg az érdeklődők a Tiszakécskei járás több értékét szeptember 10-én a Megye Nap és a Kunszentmiklósi Napok fesztivál keretében.

Nagyszabású rendezvényre került sor az elmúlt hétvégén Kunszentmiklóson, hiszen a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlésének, a Megye Nap Bács-Kiskun béli  járásait felvonultató kiállításának és a Kunszentmiklósi Napok fesztivál programkavalkádjának is helyet adott az észak Bács-Kiskun megyei település.

Itt tartották a méltán népszerű XIX. Országos Birkafőző Versenyt, amelynek keretében 120 bográcsban rotyogott az ízletes birkapörkölt Kunszentmiklós központjában. A megmérettetésre magánszemélyek, családok, cégek és civil szervezetek neveztek be. A helyiek mellett a környékbeli településekről és az ország más vidékeiről érkező szakácsok, főzőmesterek is fakanalat ragadtak.

A rendezvény fővédnöke dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője volt. A fesztivál keretében tartották meg a Kiskun Megyei Értéktár konferenciát, ahol a kunszentmiklósi birkapörkölt is felvételt nyert a megyei értéktárba.

Szeptember 10-ém a járási értékekkel a „Megyeutcában” ismerkedhettek meg az érdeklődők. Itt kapott helyet a Tiszakécskei járás standja is, ahol ezúttal tiszakécskei és szentkirályi értékek kaptak helyet.

A Tiszakécskei járás kiállításánál tiszteletét tett többek között dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Petrezselyem László Tiszakécske város alpolgármestere és Szabó Gellért Szentkirály település polgármestere.

Tiszakécske Város Önkormányzata és az Arany János Művelődési Központ ezúton is köszöni minden tiszakécskei termelőnek és alkotónak a kiállításra felajánlott termékeket, kiadványokat. Így Kovács Miklós kékfestőmesternek, népi iparművésznek, Böröczki Edit keramikusnak, Kristóf Márta mézesbábosnak, népi iparművésznek és a Tiszakécskei Honismereti Körnek.

A látogatók a Tiszakécskei járás standjánál információs kiadványokat is találhattak többek között a tiszakécskei kisvasútról, a szabad strandról, továbbá az idei kécskei programokról is informálódhattak.

A kécskei értékek mellett a stand színvonalát emelték a szentkirályi Méhecske Bt. termékei, amelyeket meg is kóstolhattak az érdeklődők, valamint Kovács Menyhért szentkirályi kovácsmester bemutatója.

AJMK