6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Tiszakécske nyerte el a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját

 • Home
 • Híreink
 • Tiszakécske nyerte el a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját
2022.08.28.

Ünnepélyes keretek között adták át augusztus 26-án délután a XXV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás díjait. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját Tiszakécske Város Önkormányzata nyerte el. A díjat Tóth János településünk polgármestere vette át. A tiszakécskei termékeket bemutató stand augusztus 23. és 27. között várta az érdeklődőket Kecskemét Főterén a XXV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében. A tiszakécskei kiállítás az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár által valósulhatott meg.

Eredményesen zárult az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által megrendezett XXV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. A Hírös7 Fesztivál keretében zajló eseményen 16 Bács-Kiskun megyei település mutatkozott be. A Luca kút környékén több mint 100 kiállító várta a helyi termék kóstolókkal és kézműves bemutatókkal az érdeklődőket.

A cél az volt, hogy minél több emberrel megismertessék és megszerettessék a helyben megtermelt kiváló minőségű élelmiszereket, valamint az egyedi kézműves termékeket. A hagyományok szerint a polgármesterek köszöntötték látogatókat településük hangulatos és díszes standjainál, majd kulturális műsorok és kóstolók várták az érdeklődőket.

Tóth János, Tiszakécske város polgármestere augusztus 26-án délután mondott beszédet a rendezvény színpadán, bemutatva települési értékeinket. Városunk vezetője megragadta az alkalmat arra, hogy közelgő települési rendezvényeinkre invitálja a jelenlévőket: a szeptember 3-án az Ókécskei Közösségi Háznál sorra kerülő VI. Tiszakécskei Pálinkaünnepre és a szeptember 10-ére tervezett szüreti felvonulásra és bálra.

Az eredményhirdetés során Tóth János Tiszakécske város polgármestere a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját Fazekas Istvántól vehette át.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának nagydíját idén Lajosmizse Város Önkormányzata kapta.

Az eredményhirdetés után a tiszakécskei Hortenzia Citerazenekar muzsikált a Luca kútnál felállított színpadon.

A tiszakécskei standnál kóstoltatás keretében finom kécskei falatokat és italokat kínáltak az Arany János Művelődési Központ munkatársai a rendezvény látogatóinak.

Tiszakécske Város Önkormányzata és az Arany János Művelődési Központ ezúton is köszöni minden tiszakécskei termelőnek és alkotónak a kiállításra felajánlott termékeket. Így Kovács Miklós kékfestőmesternek, népi iparművésznek, Böröczki Edit keramikusnak, Kristóf Márta mézesbábosnak, népi iparművésznek, a Fejedelmi Pékségnek, a Balogh Tészta Zrt.-nek, Molnár Lászlónak és a Kécskei Savanyúságnak, Bús Ilona virágkötőnek és Sipos Lajosnak (Sipos Szóda).

AJMK