6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Családi Napot tartottunk a Holt-Tiszánál

2022.06.27.

Habár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, tartalmas és változatos Családi Napra került sor az Arany János Művelődési Központ szervezésében június 25-én, szombaton.

Szombaton már reggel fél hét tájban 80 horgász várta a rendezvény keretei között meghirdetett horgászversenyt a holtágnál. A megmérettetésen négy fős csapatok, zömében családok és baráti társaságok pecáztak jó hangulatban.

A halak kapókedvére nem lehetett panasz, tíz kg feletti fogások is születtek. Szép pontyok, amúrok és kapitális dévérek is várták a mérlegelőket.

A horgászverseny résztvevői a zivatarokat is megúszták, hiszen az eső csak a mérlegelés legvégére érkezett meg a helyszínre.

Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár kollektívája ezúton is köszöni a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesület segítségét, amivel hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.

A horgászversenyt Nagy Zoltán és a Hohó csapat nyerte 13 230g összsúllyal, második Laczkó József és csapata lett (12 710g), ebben a csapatban fogták a legnagyobb halat is, ami egy 3 kg feletti ponty volt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kisprumik család állhatott (9740 g).

A rendezvényen halászléfőző versenyre is sor került, amelyet ebben az esztendőben is Tóth László nyert meg, aki tiszai pontyhalászlét főzőt, s a főétel mellé megannyi finomságot készített, természetesen alapanyagként tiszai halat felhasználva.

A nagy esőzés sajnos közbeszólt a programok további lebonyolításánál, így a helyi néptánccsoportok a kemencéknél lévő fedett helyen tudtak fellépni. Természetesen így is tökéletes produkciókat láthattak a helyszínen lévők, a jó hangulat garantált volt.

Amikor csillapodott az eső, a kézműves foglalkoztatók és a légvár is várták a gyerekeket, akik nagy örömmel vették birtokba a játékokat.

Nagy sikert aratott a GUFI produkció buborékfocija, minden korosztályból boldogan vetették bele magukat a játékba a jelenlévők.

A zenekarok koncertjeire már a szabadtéri színpadon került sor. Szilágyi Áron és a ZOORD koncertje lenyűgöző világzenét hozott el a Holt-Tisza partjára. Sőt, a koncert után a dorombozás csínját-bínját is megtanulhatták a művésztől az érdeklődők.

A Rutkai Bori Banda gyerekkoncertje méltó lezárása volt a Családi Napnak. Igaz, a program végére újabb felhőszakadás érte el a helyszínt.

Az Arany János Művelődési Központ csapata ezúton is köszöni a Városgondnokság munkatársainak a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos segítséget.

AJMK