6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Két év után újra Majálison kapcsolódtunk ki a Tisza-parti Szabadidőparkban

 • Home
 • Híreink
 • Két év után újra Majálison kapcsolódtunk ki a Tisza-parti Szabadidőparkban
2022.05.03.

A koronavírus járvány miatt az elmúlt két évben településünkön sem lehetett megtartani a városi Majálist. Az elmúlt vasárnapon viszont újra a Tisza-parti Szabadidőpark adott otthont a rég óta várt rendezvénynek, amelyre nagyon sokan kilátogattak.

Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében újra megvalósulhatott a Majális településünkön.

Már a Bab Társulat óriásbábos felvonulásával nagyon sokan kilátogattak a Majális helyszínére. A látványos menet a művelődési központtól indult a szabadidőpark irányába.

Elsőként a bográcsos ételek főzőversenyének eredményhirdetésére került sor a színpadon. A szervezők megosztott első helyezést hirdettek ki Kis Tóth László, a Barátság Nyugdíjas Klub és az Ifjú Titánok között. A zsűri tagjai Nagy János és Szentirmay Tamás voltak, akik ízletes ételeket kóstolhattak.

Ezt követően a hagyományos májusfa állítás pillanatai következtek. A feldíszített májusfa körül ifjú tiszakécskei néptáncosok körtáncát figyelhette a szépszámú közönség.

A nap folyamán a Tisza-parti kisvonattal is nagyon sokan utaztak, megcsodálva az egyre inkább nyári köntösbe öltöző csodaszép Tisza-part környezetét. Többen a rendezvény helyszínére is a kisvonattal jöttek el, hogy kikapcsolódjanak a forgatagban.

A színpadon fellépett a Zafira Dance Team, amelynek cigánytánca nagy sikert aratott.

A Százszorszép Néptánccsoport, a Kis-Tisza Néptánccsoport és a Kécskei Rózsa Néptánccsoport vezetői a néptánc szépségeit vonultatták fel a színpadon, egyszersmind bemutatva azt, hogy minden korosztály számára nagy örömet okoz a néptánc és a népzene.

A délután folyamán a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Utazás a csacsifogaton című előadása sokak számára okozott vidám kikapcsolódást.

A nap egyik fénypontja a Spencer Hill Magic Band koncertje volt. Az Európa szerte elismert és kedvelt magyar zenekar fesztiválhangulatot varázsolt a Tisza-parti Szabadidőparkba. A legendás Bud Spencer -Terence Hill filmek legnagyobb slágereit játszották el a színpadon, s közben még stílszerűen sör-virsli versenyt is tartottak a játékos kedvű jelenlévőknek.

A rendezvény helyszínén kirakodóvásár, légvár, darts-foci, óriás biliárd, rendőr- és tűzoltó autó bemutató is várta a vendégeket. Játszóházzal készült a Városi Könyvtár, kiállított a Tiszakécskei Honismereti Kör, a Tűbarátnők Kézimunkakör, továbbá önálló standdal jelent meg a Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda.

AJMK