6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Underground Est: ,,For The Friendship For The Fun”

 • Home
 • Híreink
 • Underground Est: ,,For The Friendship For The Fun”
2022.02.14.

A művelődési központban megrendezett február 12-i Underground Est a ,,súlyosabb” műfajok kedvelőinek jelentett nagy élményt.

Az Arany János Művelődési Központ sok-sok zenei műfajt elhozott már Tiszakécskére, rendkívül bő spektrumba ad betekintést a látogatóknak és nyújt kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődőknek.

Csak néhány példa a közelmúltból: Zorán legendás pop slágerei, a Lawn Dogs zenekar dzsessz muzsikája, a Mayfly funkyja vagy éppen a Táncháztalálkozó népzenéje.

Február 12-én a heavy metal műfaj kedvelői dörzsölhették a tenyerüket, hiszen Magyarország legkedveltebb hardcore zenekar a Don Gatto muzsikált, a szekszárdi banda mellett pedig a hazai underground egyik feltörekvő reménysége a budapesti – de tiszakécskei gitárossal – nyomuló Darkmess zenekar. Ők zenéjükben több metál stílust ötvöznek, de leginkább a groove-, a progresszív metál és a metalcore stílusjegyeit hordozzák.

A Darkmess rendkívül precíz zenészei lenyűgöző hangszeres tudásról tettek tanúbizonyságot a tiszakécskei színpadon is. A sűrű hazai metálmezőnyben könnyedén az élmezőnyben találhatják magukat a srácok. Az biztos, hogy ezen az estén a lemeztektonika tudományában jártas hallgatóság számára is választ adtak a földkéreg mozgásának mikéntjéről.

A Don Gatto másodikként lépett, nemcsak a gitár-, de a gázpedálra is. Humorral fűszerezett előadásuk, a magyar underground hőskölteményeit (Hardcore Babylon, Balls to the Wall, For The Friendship For The Fun) felvonultató koncertjük ezúttal is boldog pillanatokat okozott a hallgatóságnak.

Harmadikként egy nem is olyan régen alakult tiszaalpári punk-rock banda, az IKK lépett a színpadra. A járásbeli zenekar szintén humorral tette teljessé koncertjét. A formáció saját számai és feldolgozásai e műfaj szépségét is reprezentálták. Nagy tapsot kaptak a közönségtől.

AJMK