6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Adventi Esték I.

2021.11.29.

Az Arany János Művelődési Központ szervezésében megvalósuló Adventi Esték első hétvégéjén számos ünnepi program várta az érdeklődőket.

November 27-én kora este Tóth János, Tiszakécske város polgármestere mondta el köszöntőjét a Szent Imre téren, majd közös visszaszámlálás után gyúltak fel az adventi fények a parkban.

Ugyancsak ezen a szombaton tartották meg az Arany János Művelődési Központ kerámia szakkörének kiállításmegnyitóját, ahol szebbnél-szebb alkotásokat csodálhattak meg az érdeklődők.

17.00 órától Márkus Liza adott koncertet a Szentháromság Római Katolikus Templomban, majd nem sokkal 19.00 óra után a Béke utcai körforgalomnál is felgyúlt az első gyertya fénye az adventi koszorún. Itt a Szépkorúak Kórusa és a Barátság Nyugdíjas Klub karácsonyi énekekkel járult hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Az első gyertya lángjának ,,meggyújtásakor” Tóth János polgármester és Bobek Tamás plébános mondott beszédet.

A nap programjai ezzel még nem értek véget este fél nyolctól a Móricz Zsigmond Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak koncertet a Szent Imre téren felállított szabadtéri színpadon.

Ezen a napon sikeres Jótékonysági Sütivásárt is tartottak a Szent Imre téren Ádám Ati megsegítésére. A vásárra Ati is ellátogatott a családjával és örömmel fogadta az őt körülvevő szeretetet. A jótékonysági eseményt Pákozdi Krisztina, Kondorné Benke Edit és Vargáné Dávid Zsófia szervezték. A jótékonysági gyűjtésen befolyt összeget a szervezők Ádám Ati súlyos betegségének kezelésére ajánlották fel. A tiszakécskei jótékonysági akció keretében 1.000.000 Ft gyűlt össze a beteg kisfiú megsegítésére, amit a szervezők ezúton is köszönnek minden felajánlónak, jótékonykodónak!

Advent első vasárnapján, november 28-án a Szent Imre téri színpadon elsőként a MintaPinty zenekar gyermekkoncertjét hallgathatták meg a jelenlévők, majd a páratlan hangú CéAnne és Hász Eszter énekelt.

Sajnos, ezen a napon is jelentős mennyiségű eső hullott Tiszakécskén, ami nem kedvezett a programoknak. Bízunk benne, hogy a következő hétvégéken már inkább a hóesés varázsol adventi hangulatot a Szent Imre téri programokhoz.  

AJMK