6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Táncháztalálkozó: Színvonalas produkciók, kiváló hangulat

 • Home
 • Híreink
 • Táncháztalálkozó: Színvonalas produkciók, kiváló hangulat
2021.11.09.

Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében nagyszabású Táncháztalálkozót rendeztek november 6-án.

November 6. a népzenéről és a néptáncról szólt az Arany János Művelődési Központban, ahol Táncháztalálkozót rendeztek sokak örömére. A rendezvényen minden korosztály kikapcsolódhatott, színvonalas produkciókat láthatott a közönség.

A program délelőtt tíz órakor kezdődött el Havay Viktória és a Horsa Banda előadásával, majd Gulyás László mesemondó humorral fűszerezett fellépése csalt mosolyt sokak arcára.

Gulyás László volt a rendezvény konferansziéja is. Az esti gálán ő hívta színpadra a tánccsoportokat és mutatta be őket a színházteremben helyet foglalóknak.

Az este folyamán színpadra léptek a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszafa tánccsoportjának tagjai, a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely és a Kunság Táncegyüttes táncosai, a Padkaporos Táncegyüttes Kiskunfélegyházáról, a lakiteleki Kösöntyű Néptánccsoport táncosai, a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport és a helyi Kis-Tisza Néptánccsoport tagjai.


A gála produkciói után Aracs Eszter az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatónője nyújtott át emléklapokat a tánccsoportok vezetőinek, valamint mindenkinek megköszönte a segítséget, aki valamivel is hozzájárult a Táncháztalálkozó sikeres lebonyolításához.

A rendezvény nagyon jó hangulatban telt. A tánccsoportok tagjai a gála végén táncházra, avagy közös táncra invitálták a vendégeket, akiknek így lehetőségük nyílt több tánclépést is elsajátítani. A táncház sikerét jól mutatja, hogy késő éjszakáig ropták fiatalok és a ,,lelkükben még fiatalok” a színpadon a Körűi Folkzenekar muzsikájára.

szöveg és fotók: AJMK