6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Rekordokat döntött az idei Pálinkaünnep

2021.09.06.

Az elmúlt évek leglátogatottabb Tiszakécskei Pálinkaünnepét rendezte meg az Arany János Művelődési Központ szeptember 4-én az Ókécskei Közösségi Háznál.

A rendezvény fókuszában idén is az ősi hungarikum, a pálinka állt. A pálinkaversenyre az elmúlt évhez képest jobb párlatok érkeztek, a szakmai zsűri úgy értékelt, hogy emelkedett a színvonal a mustrán.

Ebben az évben Pásztor Sándor zsűrielnök, pálinka bíra, Szénási Rita a Kunsági Női Bor Lovagrend alelnöke, Törökné Kósa Zsuzsanna a Kunsági Bor Lovagrend tagja, dr. Pataki Mihály címzetes főigazgató, az Európai Unió oktatási bizottságának tagja, Szentirmay Tamás újságíró, borász és Polyák Albert a Nemzeti Művelődési Intézet korábbi főigazgatója bírálták el és minősítették a párlatokat.

Sok arany-, ezüst- és bronzminősítés született. A kategóriák győztesei a következők:

A társadalmi zsűri díját a tiszakécskei Barcsa Mihály eper pálinkája érdemelte ki.

A legjobb gyümölcs pálinkának a SOLTI PÁLINKÁRIUM által készített szomolyai fekete cseresznye bizonyult.

A legjobb szőlő, vagy törkölypálinka a kecskeméti Hugyecz Zoltán által készített Irsai Olivér párlata lett.

Hugyecz Zoltán elnyerte a legszebb palackért díjat is, melybe sárgabarack párlatot tett.

A legjobb vegyes pálinkát a tiszakécskei Zvekán Ferenc készítette, aki a legkülönlegesebb párlat címet is elnyerte levendula pálinkájával.

A 2021-es verseny legjobb pálinkája a Hugyecz Zoltán által Irsai Olivér szőlőből készült párlat lett.

A pálinkaverseny eredményhirdetése után a Közösségi Ház udvarán kulturális programok, koncertek kezdődtek el. Színpadra lépett a Kis-Tisza Néptánccsoport, a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely táncosai, a Zengető Citerazenekar, a Hortenzia Zenekar és Tatár Imre.

Az est fő fellépői a Swing a la Django és Antal Tibor és az Ördögszekér Zenekar voltak. A Lombos Pál vezette Swing a la Django sokadik alkalommal lépett fel Tiszakécskén és ezúttal is nagy sikert aratott. Többször is visszatapssal jutalmazta a formációt a közönség.

Szintén nagy sikert aratott az erdélyi testvértelepülésünkről, Gyimesfelsőlokról érkező Antal Tibor és az Ördögszekér Zenekar. A gyimesi együttes hazaifias katonadalokkal csalt könnycseppet a magyar emberek szemébe. Idei fellépésük különlegességeként szólót énekelt a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett Antal Tibor két idősebb gyermeke, Antal Viola és Antal Zalán is.

A rendezvény udvarán térségi és helyi termelők vására is színesítette az V. Tiszakécskei Pálinkaünnepet, amely nagy sikerrel zárult.

AJMK