6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

A tiszakécskei kiállítás nyerte a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás nagydíját

 • Home
 • Híreink
 • A tiszakécskei kiállítás nyerte a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás nagydíját
2021.08.28.

A XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás nagydíjjal jutalmazott tiszakécskei standját az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár csapata állította össze helyi termelők, iparművészek termékeiből, alkotásaiból.

Ezúttal a térség 14 települése – Ballószög, Bugacpusztaháza, Felsőlajos, Fülöpjakab, Fülöpháza, Helvécia, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kunszállás, Lajosmizse, Lakitelek, Nyárlőrinc, Tiszakécske és Tiszaalpár – mutatkozott be az év legnagyobb térségi seregszemléjén több, mint 100 kiállítóval, gazdag termékkóstolóval. A települések bemutatására, a polgármesteri köszöntők megtartására minden nap 17 órától került sort.

Tiszakécskét augusztus 25-én, szerdán Petrezselyem László, városunk alpolgármestere mutatta be a kiállításon jelenlévőknek.

Ebben az évben is volt térségi települések gálaműsora 25-én, szerdán a Tér a térben lévő színpadon, ahová a résztvevő kulturális csoportok zenés felvonulással érkeztek. A 0 km kőtől induló látványos felvonulást követően Kecskemét és térsége településeinek gálaműsorát láthatták az érdeklődők, ahol fellépett többek között a Ballószögi Kincsecskék, a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport, valamint a Mayfly zenekar Tiszakécskéről.

A térségi kiállítók bemutatkozását az idén is szakmai zsűri értékelte. Az eredményhirdetésre és díjátadásra 2021. augusztus 27-én, pénteken került sor.

Kecskemét nagydíját Tiszakécske önkormányzatának ítélték oda, a díjat Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át Aracs Eszternek, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatójának.

A díjnyertes tiszakécskei kiállítás a következő helyi termelők, iparművészek alkotásaiból, termékeiből lett megvalósítva:

Kovács Miklós kékfestő, népi iparművész kékfestő termékei

Böröczki Edit, fazekasművész termékei

Kristóf Márta, mézesbábos, népi iparművész

Fejedelmi Pékség Kft. pékárui, díjnyertes termékei

Balogh Tészta Zrt., száraztészták

Molnár László, Kécskei Savanyúság

Bús Ilona, szárazvirág díszek

az Ókécskei Közösségi Ház helytörténeti gyűjteményének válogatása

a Tiszakanyar Étterem berendezési tárgyai

Ezúttal is köszönjük szépen a felsoroltaknak, hogy hozzájárultak a kiállítás sikeres megrendezéséhez!

AJMK