6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Fesztiválhangulat a Szabadidőparkban

2021.08.24.

Fergeteges hangulat, változatos programok, kiváló koncertek – a település történetében először két nagyszínpadon – várták az érdeklődőket a háromnapos ünnepi hétvégén a Tisza-parti Szabadidőparkban az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében.

Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár szervezésében háromnapos, főként zenei fesztivállal búcsúztunk a nyári főszezontól. Az első napon augusztus 20-án, pénteken ,,A generációk és kultúrák találkozása a Tisza partján névre keresztelt nagyszabású rendezvényen kapcsolódhattak ki a tiszakécskeiek és a településre érkező vendégek.

A nap fénypontja a legendás Karthago zenekar koncertje és a zenés tűzijáték voltak. Ezen az estén több ezer ember ünnepelt együtt és kapcsolódott ki a Szabadidőparkban és környezetében. A nap folyamán többek között megtekinthettük a helyi Kis-Tisza Néptáncegyüttes fellépését, a Bike and Roll BMX-es bemutatóját és több koncerten szórakozhattunk a helyszínen felállított két színpadnál: zenélt a Gypo Circus, a Jumping Matt & his Combo feat Horns, valamint Zoboki Balázs és a Csavargók.

Nagyon sok kisgyermek figyelte a Mikropódium Családi Bábszínház Gulyás Terka c. vásári bábjátékát és a gyermekfoglalkoztatóban is sok mosolygós lurkót lehetett látni. A helyszínen a Tiszáról készített fotókiállítás is várta a látogatókat.

Augusztus 21-én a néptáncé és a népzenéé volt a főszerep. Színpadra lépett többek között a Dűvő Citerazenekar, a Szépkorúak Kórusa, a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely táncosai vagy éppen az európai szinten is egyedülálló Bokros Trió Gyöngyszemek produkciója.

Vasárnap sem maradtunk programok nélkül, hiszen a szabad strandon homokvárépítő verseny zajlott, több mint 10 csapat részvételével. Szebbnél-szebb homokvárak épültek a folyó hűsítő hullámai mellett. Az alkotó csapatokat bábszínház és a Láma Street Band szórakoztatta a strandon.

A nap leginkább várt eseménye az esti WELLHELLO koncert volt a Szabadidőparkban. Fluor és Diaz hozták a tőlük várt fesztiválhangulatot, a jól ismert slágereket együtt énekelték rajongóikkal. Előzenekarként a tiszakécskei MAYFLY zenekar lépett fel a település eddigi históriájában megépített egyik legnagyobb zenei színpadán.

AJMK