6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Fergeteges Családi Nap a Holt-Tisza partján

2021.07.26.

A Könyvtárpártoló Egyesület és az Arany János Művelődési Központ szervezésében nagyszabású Családi Nap valósult meg a holtágnál július 24-én.

A horgászversenyre kora reggeltől került sor. 19 négy fős csapat mérte össze tudását, szerencséjét a vízparton. A halak kimondottan kapókedvüknél voltak: Szebbnél-szebb pontyok, amúrok, dévérkeszegek lettek mérlegelve. A legnagyobb hal kifogója Nóvé Krisztián lett, 9 kg-os amúrjával megérdemelten vitte haza a trófeát. A dobogósok végső sorrendje: 1. Papa Team, 2. Nóvé Család, 3. Ho-hó csapat. A vándorkupát a Papa Team vitte haza. Érdekesség, hogy csapatuk mindössze 2 főből állt.

A horgászversennyel egy időben hirdették ki a halászléfőző verseny eredményeit is. Az első helyen a Kuttyogatók végeztek, megosztott győzelemmel a Művésztábor csapatával. Ugyancsak két második helyezés lett; Mécs Ferenc és csapata, valamint a Cukrászok örülhettek a díjaknak. A vándorkupát a Kuttyogatók szakácsa, Tóth László vitte haza.

Délután igazi programkavalkád kezdődött el: A jelenlévők meghallgathatták Loksa Gábor meteorológus környezettudatos előadását, a legkisebbek is önfeledten játszhattak a Karzat Színház Cirkusz Vurstli dobójátékaival, valamint a légvárban ugrándozhattak.

Nagy sikert aratott a Mesegyár Zenekar, a Zafira Dance Team és a Jerusalema táncot bemutatók fellépése, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat mesebusza, ahol megyei értékekkel ismerkedhettek az érdeklődők, úgy, hogy közben játékos feladatok megoldásával nyereményekkel is gazdagodhattak. Emellett a Tiszakécskei Egészségfejlesztési Iroda tanácsadása és egészségügyi szűrései is várták az érdeklődőket a Holt-Tisza partján.

Este a Radar és a P.Mobil zenekarok szép számú közönség előtt koronázták meg a Családi Napot, amely egy év kihagyás után újra nagy sikert aratott.