6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Megújult az Arany János Művelődési Központ

 • Home
 • Híreink
 • Megújult az Arany János Művelődési Központ
2021.07.20.

Gyalai Béla tiszakécskei festőművész jubileumi kiállításával nyitottak meg a felújított Arany János Művelődési Központ kapui július 17-én.

Az elmúlt időszakban elvégzett felújítás során megújult a művelődési központ teljes belső tere: a galériatermek, az aula, az irodák, a közösségi termek, a szociális blokk, továbbá a presszó helység is. Egyedül a színházterem maradt meg korábbi állapotában, azonban a megnyitón Tóth János, Tiszakécske város polgármestere elmondta, az önkormányzat közel jövőbeni tervei között szerepel a színházterem felújításának projektje is.

A rendezvényen beszédet mondott Kovács Ernő, Bács-Kiskun megye kormánymegbízottja, Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Tóth János, Tiszakécske város polgármestere is.

A felújított művelődési központot Bobek Tamás atya, a Szentháromság Római Katolikus Templom plébánosa és Máté Csaba Sándor, a Tiszakécskei Református Egyházközség lelkipásztora áldották meg.

A modernizált művelődési központot a nemzeti színű szalag átvágásával adták át. Ezt követően Aracs Eszter, az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatónője mondta el köszöntőjét és invitálta az emeleti kiállító termekbe a megjelent vendégeket.

A kiállítás megnyitón a festőművész jó barátja, Sirkó László színművész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színésze, örökös tagja és a Dr. Kispál Gyula vezette Rambler zenekar működött közre. A kiállítás augusztus 23-ig megtekinthető az érdeklődők számára az Arany János Művelődési Központ nyitvatartási idejében.

A rendezvény végén a művelődési központ csapata köszöntötte fel Gyalai Béla festőművészt 70. születésnapja alkalmából. Állófogadás és jó hangulatú beszélgetés zárta az estét.

AJMK