6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Vincze Edina

 • Home
 • Híreink
 • Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Vincze Edina
2021.02.10.

A nagyobb rendezvények szervezése és lebonyolítása mellett szabadidejében szakmai képzéseken is szívesen részt vesz. Alábbi cikkünkben kolléganőnk bemutatkozó interjúja olvasható.

Mióta dolgozol a művelődési központban?

Három és fél éve dolgozom a művelődési központ berkeiben. Előtte 2013-ban gyakornokként már tevékenykedtem az intézménynél három hónapot. Akkor intézményi kommunikáció gyakorlatomat teljesítettem itt és nagyon megszerettem a rendezvényszervezés világát. Ennek köszönhetően végeztem el később az ELTE andragógia szakját.

Milyen rendezvényekre emlékszel vissza legszívesebben?

Azok a rendezvények mindenképpen, amelyek a ránk vonatkozó pályázatok égisze alatt valósultak meg. Megemlíteném az első Tiszakécskei Civil Napot, amely a Szent Iván éji tűzugrásra épült és könnyűzenei programokkal, helyi civil szervezetek, csoportok előadásaival és fellépéseivel, könnyűzenei és gasztronómiai programokkal valósult meg. E mellett szeretem a nagyobb városi rendezvények megszervezését és lebonyolítását is, mint pl. a Majális vagy az augusztus 20-i Tisza-parti zenés forgatag.

Mi a véleményed a Tiszakécskén folyó képzőművészeti életről? Mik a személyes tapasztalataid?

Részt vettem mindkét művésztábor lebonyolításában. Személyesen tartottam a kapcsolatot a művészekkel, segítettem munkájukat. Arra törekedtem, hogy jól érezzék magukat városunkban. Fontosnak tartom, hogy Tiszakécskén képzőművészeti alkotások születhetnek és az itt táborozó alkotók az ő környezetükben is továbbviszik településünk jó hírét és szívesen térnek vissza hozzánk évről-évre. Mi szívesen látjuk őket. Más rendezvényeknél is fontos, hogy ne csak a közönség érezze jól magát, hanem a fellépők is elégedettek legyenek. A velük való kapcsolattartás is lényeges feladatunk.

A járványhelyzet ideje alatt a közösségi média szerepe még inkább felértékelődött. Hogyan jelent meg az Arany János Művelődési Központ ezen a felületen?

A művelődési központ facebook oldalának kezelése kiemelt feladatom. A pandémia előtt is nagyot léptünk előre ezen a területen, de az elmúlt évben még inkább új szintre lépett a művelődési központ az online térben. Nagyon sok elérésünk és kedvelésünk van. Több felhívást szerveztünk itt, amely során partnerekre találtunk a tiszakécskeiekben és más látogatókban egyaránt. Úgy gondolom, hogy már ők is ki vannak éhezve a kulturális életre. Koncerteket és előadásokat is megvalósítottunk a Facebook segítségével, amely sikeres küldetésünk volt, így a jövőben sem szeretnénk ezt a vonalat elengedni. Mind az online térben, mind a hagyományos módon szolgáltatjuk a kultúrát.

Hogyan látod a pandémia utáni időszakot a művelődési központ szempontjából?

Azon leszünk, hogy a közönség igényei szerint minél több igényes, színvonalas és tartalmas programot megvalósítsunk Tiszakécskén, s már nemcsak online, hanem élő, közvetlen formában, akár újra nagy tömegeknek is.

Mivel töltöd a szabadidődet?

Szívesen képzem magam, ezért több tanfolyamot is elvégeztem. Szeretek idegen nyelvet tanulni, jelenleg pedig a gépjárművezetői jogosítványomat csinálom. Szabadidőmben leginkább a családdal és a barátokkal vagyok. A sport is közel áll hozzám. Ha van mód rá, konditermi edzéseken is részt veszek.