6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Barta Edina

 • Home
 • Csapat
 • Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Barta Edina
2021.01.27.

Barta Edina 2002 óta dolgozik az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár berkeiben. Alábbi cikkünkben kolléganőnk bemutatkozó interjúja olvasható.

Miért szeretsz a művelődési központban dolgozni?

Változatos a munka, jó a csapat, családias légkörű a munkahely. Először a könyvtárban dolgoztam 2002-től 2009-ig, gyermekeim megszületésig. Három gyermek büszke édesanyja vagyok. 2013-ban tértem vissza a munka világába, onnantól már nem a könyvtárban, hanem az intézmény másik egységében, a művelődési központban dolgozom. Jelenleg gazdasági ügyintéző vagyok.

Milyen tiszakécskei rendezvényre emlékszel vissza szívesen az elmúlt évekből?

Sok rendezvény, program valósult meg az elmúlt esztendőkben, ezért nehéz párat kiemelni. Ha mégis kellene, akkor a Háromszék Táncegyüttes előadásait és a Tiszakécskei Pálinkaünnepeket említeném.

Mivel foglalkozol szívesen szabadidődben?

Három gyermekem nevelése mellett nem sok szabadidőm van, de nagyon szeretem a néptáncot, szívesen futok és gitározni tanulok. Hivatalosan a Kecskeméti Kurázsi Táncműhely tagja vagyok.

Mit jelent számodra a magyar népzene és a néptánc?

Akinek nincs múltja, annak nincs jövője. Számomra nagyon fontos a hagyományaink ápolása. Emellett a népzene világa mind hangzásilag, mind szövegileg nagyon közel áll a szívemhez. Örömteli számomra, amikor népzene csendül fel vagy néptánc foglalkozás lábdobogását hallom a művelődési központban. Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok megismerkedjenek ezekkel a hagyományokkal. A néptánc fejleszti a mozgáskoordinációjukat és a gondolkodásmódjukat, s egyfajta életszemléletet is ad. Sajnos, a mai modernizált világban egyre kevesebbet vannak közösségben az emberek. A közösséghez tartozást a néptánc vagy népzenei csoportokban is átérezhetik a résztvevők.

Hamarosan a felújított művelődési központban dolgozhatunk. Milyen várakozásaid vannak felújított munkahelyünkkel kapcsolatban?

Örülök neki, hogy fel lesz újítva a művelődési központ épülete. Reméljük, hogy a hosszú szünet után – ami a vírushelyzetnek is köszönhető – újra birtokba veszik majd a csoportok az épületet és örömüket lelik benne. Mi a kollégáimmal azon leszünk, hogy segítsük a tevékenységüket. Remélem, hogy az újra megnyíló presszó is minőségi közösségi teret fog nyújtani a fiataloknak.

Nem is olyan régen újult meg a művelődési központ honlapja. Informatikusként hogyan vélekedsz róla?

Mihovics Péter kollégánk kiváló munkát végzett. A honlap jól tagolt, áttekinthető és minden szükséges információ megtalálható rajta intézményünkkel kapcsolatosan. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy keresse fel és tájékozódjon róla, akár a jövőbeni programjainkkal, akár az intézményünket érintő érdekességekkel kapcsolatban.