6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Szabó Berta

 • Home
 • Csapat
 • Bemutatkozik az Arany János Művelődési Központ csapata: Szabó Berta
2021.01.08.

Az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár munkatársait bemutató sorozatunkban ezúttal Szabó Bertával beszélgettünk.

Mióta dolgozol az Arany János Művelődési Központban?

2019 júniusa óta dolgozom a művelődési központban rendezvényszervezőként. Azonban már régóta tevékenységem az intézményhez kapcsolódik, hiszen a Zafira Dance Team nevű tánccsoportommal több, mint 15 éve kötődünk a művelődési központhoz fellépéseink és edzéseink által.

Az elmúlt másfél évben milyen rendezvényekre emlékszel vissza szívesen?

Több városi rendezvény megszervezésében és lebonyolításában részt vettem. (mint pl. a Tiszakécskei Pálinkaünnep, az augusztus 20-i városi ünnepség és a Kécskei Áldozatok Napjának megemlékezése) Több alkalommal voltam az ünnepségeken konferanszié, amely feladat kihívás volt számomra, de örömmel láttam el. Szívesen veszek kreatív feladatokban és a gyermekprogramok megszervezésében.

Milyen hatással volt a munkádra a koronavírus járvány?

A járvány nyilván az emberek mindennapi életére is rendkívüli hatással van, de nekünk rendezvényszervezőknek a munkánkra is komoly hatást gyakorolt. Az első és a második hullám idején nagyon sok megszervezett rendezvényünket le kellett mondanunk a színházi előadásoktól kezdve a gyermekprogramokon át, a koncertekig. Úgy gondolom, hogy ebben az időszakban sikeresen tértünk át az online felületeinkre. Több felhívásunk is volt, amelyekben az emberek szívesen vettek részt. Az adventi időszakban kimondottan felélénkült az intézmény facebookos felülete, köszönhetően a kalendáriumoknak és az online koncerteknek, előadásoknak.

Sajnos ebben az időszakban a táncóráim is szüneteltek, így nagyon hiányzik a mindennapos tánc és a gyerekekkel való találkozás.

Mióta foglalkozol moderntánc oktatással?

2005-ben alapítottuk meg a Zafira Dance Team-et Tóth Anikóval, akivel 10 évig dolgoztunk együtt. Ezt követően önállóan látom el a táncközösségünk vezetését.

Mire vagy a legbüszkébb ezzel kapcsolatban?

Több országos és nemzetközi táncversenyen mérettettük meg tudásunkat és többször szereztünk első helyet, illetve arany minősítést. Emellett nagy büszkeség a Tiszakécske Város Önkormányzatától kapott Művészeti Díj, amit 2015-ben vehettünk át.

Arra is nagyon büszke vagyok, hogy rendszeresen sok gyermek tagja a csapataimnak és örömet okoz számukra a sport és a tánc szeretete.

Milyen szerepet tölt be a tánc véleményed szerint az emberek életében? Mi a fontossága?

A tánc a kultúra nagyon fontos része, ami ősidők óta jelen van az emberek életében. Mindenki szeret táncolni és vannak, akik sportjukként választják a moderntáncot. Az egészséges életmódhoz a rendszeres testmozgásra és a sportra való nevelés megszerettetése nagyon fontos. Magam is rendszeresen veszek részt a tánc mellett hosszú távú futóversenyeken. A mozgás, a sport az én hitvallásom, ami gyerekkorom óta végigkíséri az életemet és ezt a szemléletet szeretném továbbadni a felnövekvő generációknak.