6060 Tiszakécske, Béke út 140.
 • Nyitvatartási idő

  Kedd-Péntek: 8:00 - 20:00
  Hétfő, Szombat: 8:00 - 16:00
  Vasárnap: zárva

 • Email

  info@ajmk.hu

 • Telefon

  +36 20 503 6044
  +36 70 701 9878
  +36 20 236 3936

2020 – Arany János Művelődési Központ

2020.12.29.

Az elmúlt évben nagy öröm ért bennünket, a művelődési központ dolgozóit, hiszen elkezdődött munkahelyünk fő épületének belső felújítása. Már most kijelenthető, nagyon várjuk, hogy újult erővel folytassuk a munkát a megszépült, modern környezetben.

Sajnos, a világjárvány a mi életünkre, munkánkra is hatással volt a mögöttünk hagyott esztendőben. A rendezvények és a gyülekezés érthető tilalma az eddig megszokott munkánkat is befolyásolta. Az elmúlt év elején, valamint a vírus első- és a második hulláma közötti időszakban sikerült több rendezvényt is megvalósítanunk a létszámkorlátozások figyelembevételével.  Számunkra a rendezvények megszervezése és lebonyolítása, a tiszakécskei lakosok és az ide érkező vendégek kiszolgálása a prioritás.

A lezárások idején igyekeztünk más formában megjelenni, továbbra is kikapcsolódási lehetőséget biztosítva a kultúra iránt érdeklődőknek. Ebben találtunk megoldást az online felületeinken, amelyek ebben az évben jelentős fejlődésen mentek keresztül. Leszögezhetjük, hogy mérföldkő volt az intézmény életében ebben a tekintetben a 2020-as év.

Számos online koncertet, előadást közvetítettünk az Arany János Művelődési Központ facebook oldalán a közönség számára. Ezek az események kizárólag a mi felületeinken voltak láthatóak. Az Adventi Esték online koncertjeit nagyon sok ember követte szombat és vasárnap esténként, s aktívan jelen voltak az érdeklődők internetes játékaink alkalmával is. Ennek a megerősödött online jelenlétnek köszönhetően facebook oldalunk követőinek, kedvelőinek száma több ezresre duzzadt, így a jövőben még könnyebben érhetjük el a kultúra iránt érdeklődőket.

Online játékunk volt az ünnepekben az Adventi Ablak Kalendárium, melynek során december 1. és 24. között játszottak velünk nagyon sokan.  Minden nap közzétettünk egy feladványt, amelynek megfejtése elvezette a játékosokat a napi feldíszített ablakhoz, amelyek településünk lakóinak otthonánál és egyes az egyes városi intézményeinknél várták őket.

Azt a négy szerencsés játékost, aki a legtöbb feldíszített ablakot megtalálta és elküldte a megfejtést nekünk, Aracs Eszter az Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár igazgatónője köszöntötte a két ünnep között és adott át számukra ajándékcsomagot.

Nyerteseink: Mala Bianka, Pusztai Karolin, Kecskésné Anita és Kondorné Benke Edit

Nagyon bízunk benne, hogy jövőre minél hamarabb visszatérhetünk a megszokott rendezvények szervezéséhez is, hiszen a színházi- és mozi előadások, a koncertek, a gyermekprogramok, a kiállítások szervezése, a kulturális pezsgés már nagyon hiányoznak és ezek semmi mással nem pótolhatóak. Mindezek mellett a jövőben is szeretnénk megtartani az online térben kialakított erősségeinket is.

Ezúton is szeretnénk mindenkinek Egészségben és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Esztendőt kívánni!

az Arany János Művelődési Központ csapata